Chiang mai // Visa Run - dag 2

Idag ringde klockan tidigt. Mellan 7-7.30 skulle vi befinna oss utanför vårt guesthouse för att bli upphämtade av en mini buss. Idag skulle vi nämligen på en liten utflykt med lite olika stopp. Första stoppet var de vita templet, mer känt som Wat Rung Khun. Dett är ett "modernt" tempel som byggdes för 16 år sedan. Det är ett livslångt projekt så det är inte klart utan byggs hela tiden på. En kul grej med templet är att väggarna på insidan av templet pryds bl.a. Av olika seriefigurer/filmkaraktärer! De som finns med är bl.a. Batman, spindelmannen, minionerna, kung fu panda, star warz figurer mm. Även attacken mot world trade center 11 september finns med. Allt detta för att göra det mer modernt och aktuellt samt att få barn/unga mer intresserade i religion och att besöka tempel då man märkt av att intresset och engagemanget svalnat.





Andra stoppet var golden triangle! En plats där bl.a. Tre länder möts! Thailand, Burma och Laos! Golden triangle är även en plats för den viktigaste opiumodlingen i världen. Tror vår chaufför även nämnde att dem handlar opium med guld, lika mycket opium som guld, typ byteshandel. (Kan ha hört lite fel!)

Här står vi i Thailand, bakom oss till vänster har vi Burma och till höger har vi Laos!


Sedan var de ett snabbt lunchstopp, buffé! Inget att hurra för så mycket men fanns ett stort grönsak- och fruktbord!! Efter lunchen åkte vi mot gränsen mellan Burma och Thailand. Vi skulle gå över till Burma för att lämna thailand och sedan gå in igen för att få fler dagar i vårt visum. Flyger man hit får man 30 dagar och landsvägen 15 dagar. 

Enda bilden från vår visa run! Till höger ser ni ryggen på vår sköna guide! Han skrattade åt sig själv och gick och vickade på rumpan med sin gucciportfölj över armen.

Tillsist var det dags att besöka en bergsby! Väldigt liten stam och kändes tyvärr lite för uppbyggt för att vara någon sevärdighet för turister men ungarna i byn var heeelt underbara och dem gjorde besöket väldigt värt!




Sedan väntade en 3 timmars bussresa hem. Vi stannade och tog en pasta carbonara på en favoritrestaurang här och sen däckade vi gött i våra sängar.

/Linn